Mail ons

Stuur een mail

Bel ons

0497 - 575232

Offerte

Aanvragen

Bergeijk

Wilgenakker 7

Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn er in verschillende uitvoeringen. Wij produceren zowel binnen- als buitenkozijnen in bijna alle soorten, vormen en afmetingen. Ook speciale kozijnen zoals getoogd, schuin of met een speciale detaillering kunnen wij maken.

Waarom hout?

De mooiste kozijnen maak je natuurlijk van hout. Dit natuurproduct heeft aanzienlijke voordelen ten opzichte van andere materialen. Hout is namelijk duurzaam, milieuvriendelijk, goed isolerend, sterk en zeer goed te onderhouden. Hout heeft slechts een periodieke schilderbeurt nodig, waarna de kozijnen er elke keer weer als nieuw uitzien.

Prijstechnisch gezien is hout na tientallen jaren nog steeds voordeliger dan de keuze voor andere grondstoffen. Bovendien kunt u bij elke schilderbeurt een nieuwe uitstraling van uw huis creëren door gebruik van andere kleuren. Ook bij beschadigingen is hout gemakkelijk en goedkoop te repareren.

Een houten kozijn gaat daarom een leven lang mee.

Buitenkozijnen

Onze buitenkozijnen worden gemaakt van Mahonie. Dit is een premium hardhoutsoort met hoge constante kwaliteit. Ons Mahonie hout is gemodificeerd waardoor er nauwelijks sprake is van uitzetten, krimpen of kromtrekken.

Detailleringen voor zowel dubbel als triple beglazing zijn mogelijk. Ook maken wij maatwerk muuraansluitingen en denken hier graag in mee. 

Binnenkozijnen

In onze fabriek maken wij naast buitenkozijnen, maatwerk kozijnen voor binnentoepassingen. Deze worden gemaakt van de hardhoutsoort Meranti. Er zijn verschillende details mogelijk en ook een aanslagrubber behoort tot de mogelijkheden.

Naast binnendeur- en raamkozijnen maken wij schuifkasten inclusief een railsysteem. Dit zijn door ons zelf ontwikkelde constructieve kozijnen waarbij de later aan te brengen schuifdeuren in een muur/kast geschoven worden. Ideaal voor een scheiding tussen keuken en woonkamer.

DTS onderdorpels

Onderdorpels van buitenkozijnen welke tot aan de grond komen maken wij van DTS. Dit is een slijtvaste onbreekbare laagreliëf onderdorpel met hoge isolatiewaarde. Zo wordt een minimaal hoogteverschil tussen binnen en buiten gecreëerd en is er geen koudebrug. Ook kan hier direct glas op geplaatst worden zodat er een fraaie uitstraling ontstaat.

Wat we al voor onze klanten hebben mogen maken

Traditioneel woonhuis te Riethoven
Moderne villa te Bergeijk
Bekijk alle projecten