Mail ons

Stuur een mail

Bel ons

0497 - 575232

Offerte

Aanvragen

Bergeijk

Wilgenakker 7

Timmerfabriek

Onze timmerfabriek bestaat uit een ruim opgezette werkplaats met een modern geautomatiseerd machinepark en een eigen spuiterij. Door alles in eigen huis te hebben kunnen wij zeer korte levertijden garanderen en onze gewenste kwaliteit waarborgen. Het productieproces bestaat uit verschillende onderdelen waarbij moderne technieken en ouderwets vakmanschap samen komen. Door continu in ons productieproces te investeren werken wij volgens de laatste productietechnieken en blijven wij in staat hoogwaardige kozijnen, ramen en deuren te produceren.

Op maat maken
Op maat maken
Lijmen
Afwerken

Kantoor

Het productieproces van een kozijn begint op kantoor. Na de calculatie en opdracht worden werktekeningen gemaakt. Deze digitale tekeningen bevatten ook alle CNC-gegevens waarmee onze machines aangestuurd worden. 

Houtvoorraad

In onze ruim opgezette werkplaats staat onze houtvoorraad geconditioneerd binnen. Dit levert niet alleen logistieke voordelen op maar ook komt dit de kwaliteit zeer ten goede.

Afkortmachine

Het ingekochte gemodificeerde hardhout wordt op lengte gezagen door een automatische afkortmachine. Door zaagoptimalisatie is er weinig afval. Ook worden stickers met barcodes toegevoegd. Dit zorgt voor efficiëntie in het verdere productieproces.

Schaafmachine

De vierzijdige schaafmachine zorgt ervoor dat het hout de juiste breedte en dikte krijgt. Tevens zorgt het vierzijdig schaven voor een gaaf en vlak oppervlakte van het hout.

Volledig geautomatiseerd
CNC-bewerkingscentrum

Het hart van onze timmerfabriek is een volledig geautomatiseerd CNC-bewerkingscentrum. Hier worden alle bewerkingen op de houten onderdelen uitgevoerd. Door een slim ingericht en automatisch snijgereedschapsmagazijn zijn wij erg flexibel in de te maken verbindingen, sponningen en inkroosfiguren.

CNC-bovenfrees

Plaatdeuren, panelen en schenkels worden geproduceerd op onze CNC-bovenfrees. Deze machine heeft een 5-assige motor en automatische tafels wat veel mogelijkheden biedt.

Voormontage

Als alle houten onderdelen machinaal zijn geproduceerd worden ze in elkaar gezet in een opsluitbank. Hier worden de kozijnen en deuren eventueel voorzien van spouwlatten en panelen.

Spuiterij

Onze eigen spuiterij is voorzien van de benodigde lucht- en vochtinstallaties. Hier worden de kozijnen, ramen en deuren meerdere keren behandeld met Sikkens grondverf en voorlak. Door middel van een railbaansysteem wordt alles doorgevoerd.

Afmontage

De kozijnen, ramen en deuren komen bij de laatste stap in het productieproces, de afmontage, samen. Het hang- en sluitwerk wordt hier gemonteerd, de laagreliëf onderdorpels komen onder de kozijnen en alles wordt op kozijnbokken gezet. 

Klaar voor u als klant!